U utorak 09.08.2016. primili smo dojavu o teško ranjenoj maloj maci koja hitno treba pomoć. Dojava je do nas došla kasno navečer, tako da smo hitno morali dogovoriti posjetu kod veterinara van radnog vremena. Što god da ju je snašlo taj dan ili dan prije, ne možemo niti zamisliti koliko je malena dugo bila u bolovima, sama i preplašena.

Video koji smo primili putem Facebook-a možete vidjeti ovdje:

https://www.facebook.com/suzana.klasicmessina/videos/10206851416027261/

Prva nagađanja su bila da je macu udario auto, no sama rana izgleda više kao ugriz neke životinje, pretpostavka je – ugriz psa. Maca je nazvana Đurica, jer sve mace kod nas imaju imena, istu večer je dobila analgetike, jedino što se moglo jer RTG je zakazan za sutra ujutro.

Njena teta čuvalica strepila je cijelu noć nad Đuricom i nadala se da će dočekati jutro.

Đurica, večer kada je preuzeta, nakon prve posjete kod veterinara:

RTG je obavljen u srijedu ujutro 10.08.2016. i nalaz je pokazao kako su joj obje noge jako oštećene, osim ozlijeda nogu, Đurica je imala jako veliku razderotinu na šiji. Iako su je okretali, istezali i namještali za snimanje, Đurica je sve hrabro izdržala.

RTG nalazi male Đurice i račun:

Tako malena, stara tek 3 mjeseca a toliko velikih ozljeda, toliko boli… nismo znali hoće li izdržati operaciju. Nismo znali niti hoće li joj operativni zahvat spasiti obje noge, jednu ili čak niti jednu. Sve je bilo upitno.

Sam zahvat trajao je dulje od 2 sata, ali nogice su koliko toliko spašene. Ne znamo kako će se oporavak odvijati, puno toga ovisi o njoj samoj. Za sada, Đurica svaki dan putuje 2 puta kod veterinara na tretman. Trenutno je u medicinskom kavezu, jer se ne smije previše micati kako ne bi došlo do komplikacija. Iako je u prvih dva dana imala problema i sa mokrenjem, ubrzo se mokrenje normaliziralo i krvi u urinu više nema.

Đurica danas jede, jako se voli zavući pod dekicu i u svakodnevnim posjetama kod veterinara daje nadu kako će se oporaviti.

Đurica, večer nakon operativnog zahvata:

Mislite na Đuricu i pomozite joj bilo kojom vrstom donacije, jer Đurica treba kvalitetnu hranu kako bi se što prije oporavila, a naravno tu su i veterinarski troškovi koji će, kada oporavak završi, biti jako velik.

Žiro račun udruge je otvoren u PBZ Banci
HR8823400091110688803, pnb datum uplate, model 00 primatelj udruga sos cat
SWIFT PBZGHR2X
Uplatiti se može i putem paypal-a na: paypal@soscat.net
Sa naznakom – za Đuricu

Hvala vam!

Đuricu možete pratiti na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/SOScatHR/