Sretna Nova Godina, svim našim vrijednim volonterima, donatorima, sponzorima i članovima!

Sretna Nova Godina

Neka nam 2016. svima bude manje stresna, macama manje bolna i neka ih je što manje napuštenih i samih, a što više udomljenih i zdravih!

Kraj 2015. nam je, nažalost, obilježen sa nekoliko naglih i brzih smrtonosnih bolesti mačaka koje smo pronašli na ulicama grada Zagreba. Slabo hranjene i u lošim uvjetima u svojim kolonijama, mace lako podliježu bolestima, a zaraze se lako šire.

Ne moramo niti napisati koliko teško su “tete čuvalice” pogođene ovim događajima, suze stižu jedna drugu… no, moramo dalje. Moramo, jer još puno mačjih glavica čeka na ruke za maženje; puno okica čeka na svoj spas – i to doslovno, jer u ranoj fazi bolesti poput mačjeg rinotraheitisa okice mogu biti spašene sa antibiotskom kremom ili preventivnim cijepljenjem.

Iako smo imali u planu neke standardne “blagdanske” događaje, odustali smo gotovo od svega. Sve financije usmjerene su na troškove liječenja i operacija, jer sa krajem godine potrebno je ih podmiriti kako bi i dalje uspješno surađivali sa veterinarskim praksama.

Ipak, jedan mali projekt se provukao kroz vrata i donio nešto novo 🙂 U suradnji sa Cry Babies, koji su napravili obradu pjesme Love Cats (originalno u izvedbi The Cure), te Bernardom Mihalićem iz tonskog studija Podmornica, a uz veliku pomoć Igora Ferderbera – “Ferderber Design” koji je odradio i posao snimatelja i montaže, napravljena je obrada i snimljen video u kojem plešu i cure iz Walde grupe (veliko hvala na konstantnoj i nesebičnoj podršci!).

Sretna Nova Godina!